Huskvarna Hotell & vandrarhem

Bara ett stenkast från centrala Huskvarna i trädgården till Rosendala Herrgård ligger Huskvarna Hotell & Vandrarhem, personligt inrett med hemtrevliga rum och en härlig frukostbuffé i matsalen.

Frukostmatsalen på Huskvarna Vandrarhem är ljus och inbjudande.

Den som tror att svenska vandrarhem är det samma som att övernatta spartanskt i obekväma militärsängar har inte besökt Huskvarna Vandrarhem. Här har Ann Hyltse lyckats göra vandrarhemmet till en personlig favorit som får både tjänstemän och säljare att överge standardhotellen till förmån för ett av Smålands bästa vandrarhem.

Jag tycker att det ska vara trevligt att bo på ett vandrarhem, säger ägaren Ann Hyltse.

Fräscha rum och bra frukost

Rummen på Huskvarna Vandrarhem är små, men välinredda med bekväma sängar och generösa arbetsytor för den som behöver arbeta en stund på kvällen. Det finns gratis wifi i alla rum och platt-tv och egen toalett på rummet. Dusch däremot finns i korridoren.

Ljusa fräscha korridorer på Huskvarna Vandrarhem.

Rummen är inredda i klassisk New Englandstil med romantiskt havstema. En trappa ner serveras frukostbuffé i den ljusa trevliga matsalen.

Rummen är ljusa med egen toalett på rummet.

Hotell med det lilla extra

Hotellet på Rosendala Gård är litet och gemytligt med mysiga rum inrett i typisk sekelskiftesstil med vackra tapeter och antika möbler. Har man en gång checkat in vill man knappast lämna den fantastiska gården med anor från 1774. Fri parkering och fri wifi i alla rum.

Mysiga rum i Rosendala Gård.

Picknick i trädgården

Rosendala Herrgård med anor ända tillbaka till Magnus Ladulås tid är omgiven av ett vackert parklandskap med härliga gångar och bersåer ytterst lämpade för picknickkorgar och eftermiddagskaffe. Har du inte tid att äta lunch utomhus så kan du åtminstone njuta av morgonkaffet i trädgården.

Missa inte: Det gamla arbetarkvarteret på Smedbygatan där Husqvarnaarbetare en gång bodde och strandbankarna längs Rosenlund vid Vätterns södra strand.

Huskvarna Hotell och Vandrarhem  Tfn 036-14 88 70. Medlem i Svenska Turistföreningen Var: Odengatan 10, 561 32 Huskvarna.