Hyra hus eller lägenhet i Florida. Ett prisvärt sätt att kunna stanna borta länge.

Familjen Wickander, mamma Carina, pappa Mikael och barnen Anton (4) och Ida (6) drog till Florida 2016.
Familjen Wickander, mamma Carina, pappa Mikael och barnen Anton (4) och Ida (6) drog till Florida 2016.

Att tillbringa några veckor i Florida står högt upp på mångas önskelista. Hotellrum är en sak, men vill man hitta ett riktigt prisvärt boende är lägenhet eller hus att föredra. Familjen Wickander från Helsingborg bestämde sig för att hyra ett boende på den amerikanska sydostkusten och hittade mängder med läckra hus och lägenheter att hyra.

Prisvärt att hyra hus eller lägenhet i Florida. Redan efter fem sex nätter brukar det löna sig att hyra lägenhet framför att stanna på hotell. Utbudet är enormt och med hjälp av tydliga sökmotorer på nätet kan man hitta riktigt bra boende nära populära turistdestinationer. Vi hittade en lägenhet genom en annons på facebook där svenska Magnus Sillren och Yvonne Alfvén hyr ut sin lägenhet på Bahama Bay. En fantastisk lägenhet med 3 sovrum (upp till 8 bäddar), två badrum, fullt utrustat kök och en eluppvärmd pool rakt utanför dörren (ständiga 26 grader). Lägenheten låg dessutom i ett lugnt och lummigt område omkring 25 minuter med bil från de stora Disneyparkerna.

0113
Svenska Magnus och Yvonne Sillren hyr ut sin lägenhet på Bahama Bay.

Vi valde att resa själv och hade hela lägenheten för oss själv, men det finns naturligtvis möjlighet att bo en stor familj, eller kanske till och med två familjer i samma lägenhet och dela på hyran. Bortsett från en hög standard fick vi snabb och bra support från ägarna på de frågor som dök upp både innan och under själva vistelsen. Verkligen värt att rekommendera. Priset varierar under säsongen, men hamnar någonstans runt 90-150 USD per natt. Billigare om du stannar under längre perioder.

Härlig eluppvärmd pool i Bahama Bay.
Härlig eluppvärmd pool i Bahama Bay.

Nickelodeon Suites Resort. Efter 12 nätter på Bahama Bay i Orlando testade vi en natt på populära Nickelodeon Suites Resort i Orlando vilket är ett karaktärshotell med sagofigurer där barnen får möta Dora, Svampbob Fyrkant och Ninja Turtles. Höjdpunkten var kvällens pizza buffé med just Ninja Turtles träning. Pris från 1600 kronor natten.

Att äta tillsammans med skofigurerna på Nickelodeon hotell är en stor upplevelse för barnen.
Att äta tillsammans med sagofigurerna på Nickelodeon Suites Resort är en stor upplevelse för barnen.
Spännande hotellupplevelse på Nickelodeon Suites Resort.
Spännande hotellupplevelse på Nickelodeon Suites Resort.

Bra boende i Cape Coral. Från Orlando styrde vi bilen mot Fort Myers, Naples och Cape Coral. En del av Florida som vi hittills inte sett så mycket av och dessutom mestadels swishat förbi under två tidigare besök i Florida. Via nätet hade vi hittat den svenska mäklaren Susanne Perstad som hyr ut en mängd olika villor längs de många och långa kanalerna i Cape Coral.

Cape Coral kanalen.
Cape Coral kanalen.

Eftersom vi åkte i mellansäsong kunde vi fortfarande hitta villor med eluppvärmd pool till rimliga priser, något som barnen värdesätter högt. För att inte tala om oss vuxna. Återigen ett kanonboende i ett lugnt område med bofasta amerikaner som grannar och en härlig rörlig båttrafik längs kanalen på baksidan. Huset ”La Pinja” hade 3 sovrum, en ljus öppen planlösning , modernt kök och en stor pool och bubbelbad i anslutning till entrén. Utmärkt för fyra till åtta personer. Priset ligger i runda svängar runt 9-10 000 kronor i veckan inklusive städning.

Generösa sällskapsutrymmen i villan LaPinja.
Generösa sällskapsutrymmen i villan LaPinja.

Härliga stränder runt Cape Coral. Från Cape Coral når du många av Floridas allra finaste stränder inom 15-40 minuter. Två favoriter är Fort Myers Beach, med den långa och breda sandremsan där det ofta blir påhälsningar av delfiner på riktigt nära håll och Sanibel Beach där barnen hade fullt upp med att plocka fina snäckor mellan doppen. Missa heller inte en utflykt till Everglades Nationalpark drygt en timme söderut. Runt två timmar norrut når du storstaden Tampa och bara någon halvtimme därifrån har du Crystal River som är känt för sina många Manatees (Sjökor) som söker sig in i de många kanalerna under vintern för att överleva. Dessa sjödjur är mycket vänliga och nyfikna och det ordnas riktigt bra snorkelturer med certifierade företag där man helt enkelt får snorkla tillsammans med dessa häftiga djur.

En utflykt till Everglades Nationalpark är att rekommendera. Airboatutflykt till träskmarkerna.
En utflykt till Everglades Nationalpark är att rekommendera. Airboatutflykt till träskmarkerna.

Kryssning i Miami. Sista dygnet på vårt Florida äventyr, innan vi skulle stiga på ett kryssningsfartyg i Miami valde vi att bo en natt i Fort Lauderdale, drygt 25 minuter norr om Miami. Här hittar man en lugn och harmonisk plats i sanden och kan senare på eftermiddagen kliva över Fort Lauderdale beach Boulevard och hamna rakt i famnen på ett högklassiskt kvälls- och nattliv.

Att bo på de fina hotellen längs stranden är ofta förknippat med stora kostnader men det finns såklart undantag. Personligen uppskattar jag Sea Club Resort. Enkla familjerum med uppvärmd pool för 1200 kronor natten.

Fakta

De många boende sajterna kan vara väl värda att jämföra med varandra då vissa är bättre än andra på att informera om vad som faktiskt ingår i hyran. Tillkommer det några skatter, ingår WIFI eller kostar det extra och finns det parkering i anslutning till huset/lägenheten?

Klassiska sajter där du kan hitta hus och lägenheter att hyra är Homeaway.com och Orlandohus.se och faktiskt Blocket.

Svenska Magnus och Yvonne Sillren finns på Facebook Facebook Bahama Bay och Bahama Bay

Du hittar Susanne Perstads utbud av villor på Myflorida.se

Bra boende i Fort Lauderdale – Sea Club Resort