Kids Sports Academy – en aktiv resa till Fuerteventura

Drömmer du själv om att ägna semestern åt aktiv träning och sköna yogapass? Boka då in en resa till Playitas på Fuerteventura och låt barnen ta del av Kids Sports Academy.

– Det är det bästa jag har gjort, säger Albin Ahlin (8).

Tennisspel tillsammans med nyfunna vänner på Kids Sports Academy.
Tennisspel tillsammans med nyfunna vänner på Kids Sports Academy.

På Playitas är alla barn välkomna. Barngrupperna är indelade i tre olika åldrar för att barnen ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse på Fuerteventura. Redan från sexton års ålder hänger de lite större tonåringarna med på vuxenträningarna, medan småttingarna,  5-7 år hänger ihop i ”Pulpinos”, 8 – 11-åringarna i ”Shark” och tonåringarna, 12-15 år i ”Teens”.

Barnen får prova mänger med aktiviteter på Playitas

Under en vecka på Playitas får barnen prova på en lång rad olika sorters aktiviteter. Golf, fotboll, basket, tennis och rugby är bara några bollsporter som barnen får prova vid sidan om mini-triathlon, Aquathlon (en slags multisport där varje tävling innehåller åtminstone ett simningsmoment och ett löpningsmoment), cykling och löpning.

– De har roligt, lär sig nya saker och träffar nya kompisar, säger Daniel Giray på svenska Apollo som årligen skickar flera tusen barnfamiljer till sport- och aktivitetshotellet Playitas på Fuerteventuras östra sida.

Det blir snabbt många timmar tillsammans i poolen. Foto: Apollo.
Det blir snabbt många timmar tillsammans i poolen. Foto: Apollo.

Tidig start på Kids Sports Academy

En klassisk träningsdag på Kids Sports Academy börjar redan klockan nio. Under vissa dagar hänger grupperna ihop med gemensamma övningar och under andra dagar är aktiviteterna helt åtskilda. Rugby, tennis, fotboll och beachfotboll är klassiska aktiviteter som får barnen att jubla. För att inte tala om utflykterna till fots. Till vandringarna under mini-hiking-tour.

Tri4fun – prova triathlon i sommar

Med start i slutet av juni (vecka 26-32) kan alla barn mellan fem och femton år prova på triathlon på Playitas tillsammans med utbildade ledare från Svenska Triathlonförbundet.

Tri4fun är helt kostnadsfritt och innebär ett högt tempo från morgon till kväll.

Bortsett från klassiska minitävlingar, där barnen får känna på hur triathlonbenen kan kännas efter en långtur då man simmat, cyklat och sprungit under flera timmar (barnen gör bara en minivariant) får de också prova på spännande lekar och en hel del bus och stök. Man behöver inte ha tränat simning, cykel eller löpning för att få vara med i Tri4fun, men däremot är det ett krav att man kan simma femtio meter.

Fakta:

Det kostar inget att delta i Kids Sports Academy eller Tri4fun för dig som bor på Playitas.

Registrering sker på plats och den som vill kan köpa till ett sportpaket med t-shirt, shorts, Playitasväska, vattenflaska och lanyard för 35 euro. www.apollo.se

Tänk på att du inte bör lämna hotellet när barnen deltar i sportaktiviteterna. Åtminstone inte dina minsta barn.

Playitas på Fuerteventura