Klättermusen Froste Jacket. En rymlig jacka i kroppsnära passform.

Froste Jacket är kort jacka med en kroppsnära passform, helt sydd i stretchmaterial vilket innebär att rörligheten är på topp. Armarna är väl tilltagna i längd vilket eliminerar risken för att det ska uppstå glipor mellan vantar och ärmslut.

Froste har generösa mått kring handlederna som möjliggör lite tjockare handskar undertill. Till skillnad mot många andra skaljackor har Klättermusen Froste Jacket en rejäl huva med sömlösa justeringskanaler och gott om plats för en hjälm. Här får du plats med både klätterhjälm eller skidhjälm utan att huvan är i vägen eller känns trång. Dessutom är ändstyckena tillverkade i två olika material (gummi och nylon) så att du vet vilket snöre som är vilket utan att behöva ha ögon i nacken. Vindstruten minskar dessutom risken för köldskador. Det finns tre rejäla fickor på bröstet som fungerar även när du har sele på dig. För alla som åker skidor är den dolda insydda Recco-reflektorn ett tryggt val som alltid följer med. Jackan är sydd i Cutan Stretch med förstärkningsmaterial av Duracoat. Diffusionsmotstånd (RET) 5-6Pa m2/W.

Froste Jacket är en rejäl jacka som tål ett tufft friluftsliv.
Froste Jacket är en rejäl jacka som tål ett tufft friluftsliv.
Kompassen är en uppskattad detalj som Klättermusen aldrig överger.
Kompassen är en uppskattad detalj som Klättermusen aldrig överger.

Uppskattade detaljer är visselpipan, kompassen i ärmslutet och de enhandsvänliga stropparna som gör att man kan justera jackans storlek med en hand och vantar på. Klättermusen Froste jacket är en högkvalitativ jacka i den allra högsta divisionen som aldrig kommer att göra dig besviken.

Plus: Fantastisk kvalitet, håller vad tillverkaren lovar. Recco-sändare Minus: Högt pris. www.klattermusen.com Pris 6 999 kronor.