Nu kan du bo mitt bland ninjakrigare på hotell Legoland i Billund

Lagom inför årets säsong öppnar hotell Legoland 24 helt nyrenoverade hotellrum inspirerade av ninjakrigarna i Ninjago. Familjens Reseguide har givetvis provat. 

I år gör Legoland sin största satsning någonsin med ett helt nytt Ninjago-område på över 5000 kvadratmeter. Ett litet paradis för den som älskar lego i allmänhet och ninjor i synnerhet. Även invändigt satsar Legoland på den lille krigaren från Japan.

Fantastiska Ninjagorum med våningssäng till barnen och dubbelsäng till mamma och pappa.
Fantastiska Ninjagorum med våningssäng till barnen och dubbelsäng till mamma och pappa.

– Hela rummet är fullt av fantastiska målningar på väggarna. Dessutom möts man av en liten välkomstpresent på sängen, en liten byggsats från Lego, säger Hilda (8).

Totalt har Legoland mer än 100 olika temarum med allt från prinsar och prinsessor till pirater och Lego Friendskaraktärer.

Redan ute i korridoren möts man som besökare av fantastiska väggmålningar, härliga legotapeter och stora hav av legofyllda lekland där kreativiteten flödar.

Ninjagokorridoren på hotell Legoland i Billund.
Ninjagokorridoren på hotell Legoland i Billund.

När man väl stiger in i rummet, man öppnar med nyckel (tyvärr får man bara en nyckel trots att man är flera personer i familjen) så möts man av en fantastisk legovärld.

Det är legomiljöer så långt ögat kan nå. Barskåpet är givetvis fyllt med dricka för både barn och vuxna och trots att vi befinner oss i Danmark (där allt är dyrt) känns priserna trots allt humana. Toaletten är nyrenoverad med kakel på väggarna och klinker på golvet. Det är ljust och fräscht, men det saknas märkligt nog golvvärme.

Barnen kommer snabbt överens om vem som ska bo uppe och nere i våningssängen. Det är mjuka bekväma madrasser och sköna kuddar. Den som inte uppskattar kuddens hårdhet kan kostnadsfritt byta till en mjukare eller hårdare variant i receptionen.

_D2A8767Bortsett från rena sovplatser finns det en fåtölj, ett skrivbord, skrivbordsstol och givetvis en tv. Det är fritt wifi på hela hotellet och det enda som behövs är att man accepterar användaravtalen. Sedan är det bara att surfa fritt.

I barnens aktivitetsrum på nedre plan finns Wii-spel, Nitendo, biljardbord och en lång rad aktiviteter. För den som tröttnat på Lego vill säga. Och anläggningens enorma hav av miljontals legobitar där barnen bygger fantasivärldar på löpande band.

Legoland Billund Resort Legoland

Legoland Billund