Ordna barnvakt på resan. Tre sätt att få hjälp med barnen.

Det är inte ovanligt att man under en familjeresa plötsligt får för sig att göra en vuxenaktivitet som absolut inte lämpar sig för barn. Det kan vara ett besök på en dyr och eftertraktad restaurang, ett dyk i det stora blå eller varför inte en cykeltur på mountainbike (MTB)?

Fråga grannarna – det kanske känns märkligt att fråga grannarna om de kan tänka sig att ta hand om dina barn för en kväll när du funderar på att ut och äta. Lösningen kallas gentjänster och givetvis erbjuder du dig själv att ta hand om grannarnas barn dagen efter.

Hör med hotellet – många charterhotell erbjuder banvaktservice. Du betalar ett timpris för en nanny som tar hand om dina barn. Funkar både dag- och kvällstid, men kräver tåliga barn om de ska acceptera att nattas av någon utomstående. I synnerhet om nannyn inte pratar svenska.

Fråga ett gäng tjejer – kolla runt om det finns svenska tonårstjejer på hotellet. Det funkar naturligtvis lika bra med utländska ungdomar, men det är alltid lättare för barnen om barnvakten talar svenska.

 

Familjens reseguide