Prova Gustavsviks Camping i Örebro.

Att välja rätt campingplats kan vara skillnaden mellan en lyckad semester och rena rama katastrofen. Sarah Axelsson tog med sig familjen och åkte till Gustavsviks Camping i Örebro och hittade en ny favorit. – Vi har redan bestämt oss för att återvända, säger Sarah Axelsson.

Säg det barn som inte uppskattar campinglivet.
Säg det barn som inte uppskattar campinglivet.

När vi först kommer till campingen får vi träffa trevlig personal som berättar vart vi ska bo och delar ut nycklar och biljetter till campingens olika upplevelser. Vi får en stor mysig stuga med två sovrum, en toalett och ett gemensamt kök och vardagsrum. Trots att vi planerat att äta flera måltider på restaurang är köket välutrustat och i lådorna finns allt man behöver för att laga mat i stugan. Dessutom finns det en ismaskin.

Så fort vi ställt in väskorna ger vi oss ut för att kolla hur campingen ser ut. Barnen springer ivrigt mellan campingens många lekplatser tills de slutligen fastnar för den största. En lekplats bestående av en stor klätterställning och tre stora uppblåsbara hopptorn.

Efter flera timmar på lekplatsen börjar det att kurra rejält i magen och vi bestämmer oss för att äta på campingens mysiga restaurang. När middagen är över tittar vi runt i campingens galleria, spelar spel i arkadhallen och kollar in vad butikerna har att erbjuda innan vi går tillbaks till stugan där vi myser i soffan tills det är dags att sova.

Missa inte äventyrsbadet "Lost City".
Missa inte äventyrsbadet ”Lost City”.

Vi vaknar nästa morgon, redo att ge oss ut på nya äventyr och idag är det dags att testa på Gustavsvik äventyrsbad, Lost City. Ett äventyrsbad fullt med pooler och vattenrutschbanor. Vi provar att åka i vilda forsar, häftiga rör som lyser i roliga färger, barnrutschbanor och simmar bland vågorna i den härliga vågpoolen. Hela familjen stormtrivs. Vilken dag!

Härliga timmar på "Lost City".
Härliga timmar på ”Lost City”.

Mellan poolen och campingen finns ett utegym, en äventyrsö och en lång rad aktiviteter för den som inte orkar still. Exempelvis kan man prova på att ”gå på vatten” med hjälp av stora bollar. I princip omöjligt, men naturligtvis är vi tvungna att prova.

Att "gå på vatten" är en spännande aktivitet.
Att ”gå på vatten” är en spännande aktivitet.

Tredje dagen på vår semester börjar vi morgonen med minigolf på en riktigt häftig bana. 18 hål och där ingen bana är den andra lik. Bakom minigolfen finns även ett litet ”minizoo”, där man kan titta på kaniner och får. Vid golfkiosken lånar vi pingisracket och spelar en match tillsammans innan vi återvänder till badet. Den här gången stannar vi på utebadet som tillsammans med motionsbadet ingår i campingavgiften för alla gäster på campingen.

Här finns pooler för både stora och små, med en mysig lekpark i mitten. Vid badet kan man även köpa sig lite fika eller mat. Under eftermiddagen vill barnen prova på äventyrsklubben, en klubb där ledare följer med barnen på olika saker. Just den här dagen är det skattjakt som avslutas med ett minidisco.

Fyra dagar på Gustavsvik går fort och vi städar stugan och packar bilen för att återvända hemåt. Trots att vi redan varit på plats i tre nätter känns det som om vi nyss checkade in. Gustavsvik är en favorit och vi kommer definitivt att återvända. Kanske redan i år.

FAKTA:

Gustavsvik camping och stugby, Sommarrovägen 1, 70225 Örebro.

Barnaktiviteter: Flera fina lekplatser, en stor med tre uppblåsbara hopptorn precis utanför restaurangen. Äventyrsklubb med olika  aktiviteter under eftermiddagarna. Minidisco på kvällarna

Pool: Det finns både barnpool, vuxenpool och motionspool som ingår i campingavgiften. Man kan också besöka LostCity, ett äventyrsbad som ligger intill utepoolerna.

Servicehus: Campingens servicehus ligger centralt på campingen.

Stugan: Mycket trevlig stuga, med två sovrum, ett med våningsäng och ett med dubbelsäng, toalett och ett gemensamt kök/vardagsrum. I stugan finns allt man behöver; kyl, frys, spis, micro, kaffebryggare, ismaskin. Det finns flera eluttag för laddning av mobiler. Tv och dvd.

Internet: Fri wifi på hela campingen. Fungerar utmärkt.

Betyg: Full pott. Gustavsvik är en mysig barnvänlig camping, med roliga aktiviteter och bra personal.

Gustavsvik Camping
Familjens reseguide