Restaurang Doppio – ett måste i Provence

Att hitta lämpliga lunchstopp längs vägen brukar innebära snabbmatsrestauranger och dyra (för vad man får) lunchupplevelser längs motorvägen. Men inte i Frankrike. Åk av motorvägen så fort du får möjlighet och njut av landsbygdens charm. Restaurang Doppio är ett måste längs väg D 900 (strax norr om Bonnieux).

Mysigt umgänge på restaurang Doppio.

Doppio är precis så som man vill att en restaurang på landsbygden ska vara. Enkel, mysig och familjär, men med snabb service och en innehållsrik meny. Dessutom talar många engelska.

På en riktig reserestaurang bör det finnas hängmattor.

Redan vid entrén sköljer ett välkomnande välbehag över alla som kliver in genom den lilla porten. I loungeavdelningen finns hängmatta, puffar rakt på marken och mysiga sitthörnor under akacior och mullbärsträd

Härligt med en puff rakt på marken tycker Hilda.

Maten är varierad med ett schysst utbud av mezes, salladstallrikar, pasta och underbar pizza gräddad av en immigrerad pizzakock från Napoli (där även pizzaugnen kommer ifrån).

Goda smakrika pizzor.

Sitt till bords i skuggan under träden och njut av mat och natur. Rakt söderut syns De lila bergen vilket är en del av Nationalparken Parc Natural régional du Luberon.

FAKTA:

Restaurang Doppio, D 900, 842 20 Goult, Frankrike. Öppet för både lunch och middag. GPS: N43°51´43” E5°17´10”

Restaurang Doppio