Röstånga Camping & Bad – med Skånes vildmark som granne

Oavsett om du söker en aktiv semester eller bara vill ligga vid poolen och njuta av lugn och ro är Röstånga Camping och Bad ett bra val. Med Söderåsens Nationalpark bara några kilometer bort och en stor uppvärmd pool med vattenrutschkana erbjuder Röstånga camping allt man vill ha på en campingsemester.

Omgivningen kring campingen lockar till bus och aktiviteter.
Omgivningen kring campingen lockar till bus och aktiviteter.

Leende och gästvänlig personal möter oss i receptionen och ger oss karta, nyckel, passerkort till bommen och badarmband. Vi får också information om kanothyra, servicehus, bad, volleybollplan och övriga aktiviteter på campingen. Dessutom frågar personalen om vi behöver låna barnstol och resesäng. Vilken service!

Vi installerar oss och äter middag innan vi tar den obligatoriska campingrundan redan under den första kvällen. Jag har campat med mina föräldrar sedan barnsben och det är med både glädje och nostalgi som jag nu återupplever mina campingminnen med mina egna barn. Kvällens campingrunda gör varken mig eller sonen besviken. Elias lyckas klämma in både klätterväggen (av mindre sort på lekplatsen) glassätning och hoppkuddsstudsning på bara någon timme.

Barnen spanar in lekplatserna så fort vi installerat oss i villavagnen.
Barnen spanar in lekplatserna så fort vi installerat oss i villavagnen.

Röstånga Camping och bad ligger på området där Röstånga Sommarland tidigare låg. Campingen har fina gångar som lockar till cykling för alla besökande barn. I den lilla sjön precis invid stugan paddlar barn runt i kanoter. De små spåren av Röstånga sommarland framkallar minnen från tidigare besök när vi själva var barn och det är kul att man inte bara plockat bort allt utan faktiskt låtit en del av ursprunget vara kvar.

Måndagen bjuder på härlig vandring i Söderåsens Nationalpark bara 4 km bort. Terrängen är visserligen tuff under vissa passager, men med lite envishet, god fika och en enorm längtan efter nya utmaningar blir dagen som ett enda stort äventyr. Barnvagnen funkar i vissa delar av området även om bärstol eller bärsele är att föredra.

Det är stundtals tuff vandring i Söderåsens Nationalpark.
Det är stundtals tuff vandring i Söderåsens Nationalpark.

Tillbaka på campingen lockar badet trots den relativt svala temperaturen i luften. Så himla skönt att bassängen är uppvärmd även om det efter en stunds badande ändå blir ganska kallt.  Även vattenrutschbanan blir snabbt familjens favorit.

Campingens vägar passar ypperligt för Elias springcykel.
Campingens vägar passar ypperligt för Elias springcykel.

Med måndagens härliga vandring i färskt minne bestämmer vi oss för en kort vandring också under tisdagsförmiddagen. Vi väljer en kortare runda i Klåveröds strövområde som uppskattas av alla.

Tillbaka på campingen testar treåriga Elias BMX-banan på springcykel, vilken höjdare. Vi provar lekplatserna och gillar att det är olika åldersfokus på olika lekplatser. Tunnelsystemet i den lilla skogen är spännande att utforska och labyrintklätterhuset blir också en utmaning  för pappa Daniel. Den populära minigolfbanan hinner vi tyvärr inte med. Men vi hälsar på krokodilen och fikar på den gamla båten, tar ett härligt bad och avslutar med en kanottur i  sjön. Elias älskar paddlingen och vi föräldrar uppskattar att kanoterna har tre sitsar, mot vanliga två.

Härliga paddelturer.
Härliga paddelturer.
Och mysiga stunder i bärryggsäcken.
Och mysiga stunder i bärryggsäcken.
Fakta:

Röstånga Camping & Bad, Blinkarpsvägen 3, 268 68 Röstånga, Tfn 0435-91064.

AKTIVITETER:

Barnaktiviteter – Barnens hus har öppet 13-16 varje dag från 1/7-14/8.

Pool – 50-metersbassäng och tre mindre, grunda bassänger samt vattenrutschbana. Öppet 10-18. Betyg: 7 av 10.

Lek och utemiljö – 3 lekplatser och 2 hoppkuddar (varav den ena inne på badet).

Volleybollplan, pingisbord, BMX-bana och kanotuthyrning. Dessutom spännande utemiljö med tunnlar, lekbåt och labyrinthus. Betyg: 8 av 10.

Organiserade utflykter: Guidad tur i nationalparken alla vardagar 1/7-12/8.

Servicehus och wifi:

Servicehusen har riktigt bra standard. De flesta är antingen nybyggda eller helt nyrenoverade. Wifi finns i vissa av servicehusen och information om detta fås i receptionen. Servicehusen är utrustade med spis, diskmöjligheter, diskmaskin och dessutom kylskåp. Rent och fräscht och det finns både tvål och pappershanddukar på toaletterna som nås med nyckelkort. Vattenutkastare hittar man vid varannan tältplats.

Campingen är uppdelad i två delar, dels nedanför den lilla backen där receptionen, badet, några stugor och de flesta husvagnsplatserna finns och dels ovanför backen där sjön, BMX-banan, barnens hus, resten av stugorna, några husvagnsplatser och tältplatserna finns. Lummiga grönskande gångar förbinder de olika delarna av campingen.

Hög standard på villavagnarna

Villavagnens standard är mycket god. Den känns fortfarande ny och innehåller allt du behöver. Både micro och kaffekokare finns i det ordentliga pentryt. Ett extra plus för att det både finns diskborste, diskmedel, disktrasa och diskhandduk på plats. Men som så ofta i liknande stugor saknar jag ugnen.

Utanför villavagnens dörr finns ett rejält trädäck utrustat med stolar, bord och parasoll. Att avnjuta både frukost och middag i solen med sjöutsikt och lummiga träd är otroligt avkopplande och vi återvänder gärna till Röstånga Camping och Bad.

Röstånga Camping & Bad
Familjens reseguide