Skepp o´hoj på Daftö Resort

Få campingplatser är så genuint utformade för barn som Daftö Resort utanför Strömstad. Boka in en weekend eller en hel vecka och njut av allt som campingen har att erbjuda. Du kommer definitivt inte att bli besviken.

Kvällsdoppen är magiska.
Kvällsdoppen är magiska.

Bortsett från den välskötta campingen – med speciellt utformade husbilsplatser med både vatten och avlopp framdraget till campingtomten – finns ett stort poolområde, äventyrsgolf och populära Daftöland vägg i vägg med campingen. Många stannar i flera dagar och andra lägger hela semestern på Daftö Resort. Upplevelser lär man inte sakna.

– Det är en fantastisk campingplats det här. Jag uppskattar närheten till havet, att barnen kan bada i både pool och hav och att det finns så mycket trevligt för oss vuxna också, säger Mats Sehlin som besöker Daftö Resort för andra året i rad.

Speciella husbilsplatser med både vatten och avlopp framdraget till campingtomten.
Speciella husbilsplatser med både vatten och avlopp framdraget till campingtomten.

Pool för äventyrliga barn

I det stora poolområdet finns det plats för alla även om det då och då faktiskt blir lite väl hetsigt. Mitt i juli – när campingen är helt fullbokad – finns det inte en ledig yta varken bland solstolarna eller längre upp bland klipporna. Ljudnivån är hög och den som istället uppskattar lugn och stillsamma bad bör söka sig neråt havet. Totalt finns tre pooler med piratskepp, vattenfall, vattenkanoner, rutschkana och utsiktstorn. Naturligtvis är det gratis att besöka poolområdet för alla incheckade gäster. Dagsbesökare betalar 70 kr.

Himmelriket för barnen på Daftö Resort.
Himmelriket för barnen på Daftö Resort.

Daftöland – äventyrsparken för hela familjen

I äventyrsparken Daftöland, en kort promenad från campingen finns äventyr för alla. Prova att kasta dig ut över böljan i en flygande katapult, forsa fram på timmerstockar eller utmana familjen på den kluriga hinderbanan. Lite större barn kan roa sig med radiobilar, radiostyrda båtar och den läskiga spökkällaren medan mindre barn uppskattar ubåtskarusellen, utsiktstornet och småbilarna. Varje dag dyker Daftöpiraterna upp i parken så det gäller att vara på sin vakt. Missa inte piratteatern på stora scenen och Rövarrocken i parken (dagligen under högsäsong). På nyhetssidan är Kruttunnan ny för i år. Snurrande kruttunnor som påminner om klassiska kaffekoppar, fast med pirattema. Passar hela familjen.

Roliga bläckfiskar....
Roliga bläckfiskar….
...och spännande borgar.
…och spännande borgar.

Äventyrsgolf uppe på klipporna

Prova äventyrsgolfen uppe på klipporna och låt kämpaglöden spira. Utmana dig själv eller resten av familjen bland banans spännande äventyrsbanor. Golfbollar och klubbor hyr man i receptionen. Pris 50 kronor per person.

Salta bad och ett och annat kvällsdopp

På hela Daftöområdet finns det flera platser där man kan njuta av ett dopp i det stora blå. Den härliga badbryggan är en favorit, medan andra föredrar sandstranden, klippbad eller utflykter till någon av öarna runtomkring. Det finns fina badstränder och härligt bad på både Rossö, Saltö, Hålkedalen och Seläter.

Härligt bad i havet.
Härligt bad i havet.
Inget slår ett kvällsdopp.
Inget slår ett kvällsdopp.

En gång pirat – alltid pirat

Missa inte Kapten Svartkrut, skeppskatten Timbo och alla de andra piraterna som gör barnens upplevelser på Daftö till rena rama äventyrsveckan. Det sägs att piraterna som gjorde sjömännen livrädda under början av 1700-talet tvingades söka skydd på Daftö när danskar och norrmän gjorde sitt yttersta för att bekämpa skärgårdens skräck. Numera är piraterna snälla och barnen kan både åka Daftötåg och hitta på bus tillsammans med piraterna. Vill du hitta på något alldeles unikt kan du bjuda in piraterna till din egen husvagn. Passar ypperligt för både barnkalas och fredagsbus. Kostar 395 kronor för omkring 20 minuters underhållning.

Fakta:

Totalt har Daftö Resort 650 campingplatser vid sidan om stugor, hotellboende och bed and breakfast.

Saftöland: I entrépriset ingår alla attraktioner och piratteatern (med föreställningar i högsäsong). Barn under sju år måste ha med sig en vuxen. Barn under 90 cm är gratis. Pris: Från 90 kr/dag eller 130 kronor för hela vistelsen på campingen. I högsäsong kostar det 130 kr per dag, 210 kronor för två dagar eller 325 kronor för ett veckopass. www.daftoland.se

Äta:

Packhuset – allt från pizza och hamburgare till fisksoppa med havets läckerheter. I högsäsong kan du äta både frukost, lunch och middag på Packhuset.

Grillen – gatuköket mitt på anläggningen där du kan köpa hamburgare, kebabtallrik och panini. Öppet alla dagar mellan klockan 15:00-22:30.

Himmel och pannkaka – Kafé mitt i piratparken som säljer sallad, pajer, pannkakor och glass. Himmelsk räkssallad (135 kr), grillad panini med kyckling och bacon (75 kr) och lasagne (105 kr). För småpiraterna finns pannkakor (55 kr), lasagne (59 kr) och korv med bröd (29kr).