Sommar på Gotland

Fossiler, naturupplevelser och draksnor ( en klubba) låter kanske som en märklig combo men är precis det som vi gillar allra bäst med Gotland. På denna härliga ö finns massor att göra.

Villavagnarna på Kneippbyns Camping.
Villavagnarna på Kneippbyns Camping.

Att campa på Gotland är utomordentligt bra. Reseavstånden är korta och sevärdheterna många. Att dessutom få komma hit under Medeltidsveckan är hur spännande som helst.

Boka in vecka 32 i almanackan och ta del av den fantastiska Medeltidsveckan då tusentals människor äter och lever som på medeltiden.

Sy dig en egen dräkt och njut av Gotlands fagra innehåll.

 

Kneippbyns Resort

Vi bor på Kneippbyns camping strax söder om Visby stadskärna. Från stadsporten i söder till Kneipbyns entré är det rätt och slätt fem kilometer. Kneippbyn är en stor camping som tack vare terrasseringar känns både luftig och privat. Servicehusen har bra standard och erbjuder till och med matrum med teve. Campingen har två byggnader med toaletter och duschar och ett bra system med kort som man tankar med pengar och sedan kan använda till både dusch och tvätt.

Familjen Holst testar Kneippbyns Camping på Gotland.
Familjen Holst testar Kneippbyns Camping på Gotland.

Det finns härliga lekplatser och en kickboardbana vid sidan om en del betalaktiviteter som exempelvis tennis och trampcyklar. Dessutom finns det en äventyrsgolfbana som man absolut inte bör missa. Många roliga och spännande banor som passar för hela familjen.

Sommarland på Kneippbyns Resort

Har man barnen med sig och dessutom bor på Kneippbyn får man absolut inte missa Sommarlandet. För en barnfamilj med tre barn är det ganska dyrt att gå in men å andra sidan är nästan allting gratis så fort man kommit innanför entrén. Vattenlandet har bra åkbanor för både stora som små. Allt från plaskpölar med minirutschkanor för de allra minsta till ursnabba halfpipes för de lite större barnen.

Full fart i vattenlandet.
Full fart i vattenlandet.

Pippis Sommarland

Familjens favorit är utan tvekan Pippis Sommarland, fullt med roliga saker för barn i alla åldrar. Där finns åkattraktioner, hinderbanor, hoppborgar, piratskepp, radiobilar och hur mycket kul som helst. Höjdpunkten, framförallt för de mindre barnen är att få träffa Pippi och gå in i hennes hus.

Mötet med Pippi blir en återkommande snackis bland barnen.
Mötet med Pippi blir en återkommande snackis bland barnen.

Fårö högst upp i norr

Bortsett från Visby är Fårö familjens favorit. Naturen är underbar där uppe och vi strosar genom fårhagar och blickar ut över havet mest hela dagarna. Vi kan sitta på en filt på stranden och bara njuta. På Fårö får man inte missa raukarna som finns utmed kusten från hamnen Lauterhorn till Langhammars. Barnen älskar att springa runt raukarna och leka tafatt längs stranden. Det är en oslagbar plats som vi återkommer till år efter år. Bara solnedgången är värd hela resan dit.

Kasta macka vid raukarna högst uppe i norr.
Kasta macka vid raukarna högst uppe i norr.

Ställplats för husbilar vid Lauterhorns Fiskeläge

Vid Lauterhorn finns en fin ställplats för både husvagnar och husbilar om man föredrar enkel övernattning. Vi letar myrlejon i sanddynerna kring Ullahau och gräver små gropar i sanden där myrlejonets käftar tittar fram från ingenstans.  Vi förundras över alla sanddyner medan barnen springer upp och ner i sandhavet. Missa inte att ta en crêpe på Kutens Bensin.

Södra Gotland – ända ner till Hoburgen

_MG_5885Den här sommaren är första gången som vi åker söderut på Gotland. Vi bor på Burgsvik camping och gör dagsutflykter i grannskapet runtomkring. Att hitta Hoburgen, en rauk som ska se ut som en gubbe är svårare än vi först vågat tro, men när vi väl hittat Hoburgen ser klippan ut som en riktig gubbe. Vi äter medhavd lunch på stranden och hinner bada både en och två gånger innan vi återvänder till Kneippbyn. Flott boende på promenadavstånd till Visby. Behöver jag säga att livet är på topp?

 

 

Fakta

Kneippbyns Resort Visby  Tfn 0498-29 61 50

Medeltidsveckan 6-13 augusti 2017

En vecka, 500 evenemang och 40 000 besökare. Medeltidsveckan är ett eldorado för alla som gillar tornerspel, marknader, kyrkokonserter, gatuteatrar, eldshower, sagostunder, vandringar, föreläsningar och mycket mer. Festivalen pågår huvudsakligen i Visbys sagolika medeltida miljöer, men även på den gotländska landsbygden.